〒814-0001 福岡市早良区百道浜3-7-1
TEL:092-852-0600(代表)

2021年11月2日

【フィルムアーカイヴ新着情報 News about Film Archive】

10月の「アジア・シネマ・アンソロジー」の上映にともない、同企画を支援下さった長瀬映像文化財団より、長瀬朋彦理事長ご夫妻等が来館下さいました。タイのフィルムアーカイブに「タイの映画資産」として認定され、今回日本初公開となった映画「ヴィレッジ・オブ・ホープ」を鑑賞、また、当館フィルム収蔵庫を視察されました。

We were honored to have Mr. & Mrs. Tomohiko Nagase, President of the Nagase Film Foundation, that supported our screening program “Asian Cinema Anthology” in October. In our movie hall CINÉ-LÀ, the guests watched a film “Village of Hope” preserved not only in Fukuoka but also at Thai Film Archive as the “Thai Film Heritage of the Year”. It is the very first exhibition of this film in Japan. They also visited our film vault where the film prints and digital works are collectively preserved.